Összehasonlítás

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Házhozszállításban partnerünk az MPL futárszolgálat!

Blog
2014.10.07 12:08

Az ékszerek története

Az ékszerek története

 

 

Az ékszerek évezredek óta fontos szerepet töltenek be az emberek életében, olyannyira, hogy már az őskorban is próbálkoztak az emberek azzal, hogy feltűnőbbé tegyék a külsejüket.

Az ókorban már kimondottan divat volt az ékszerek viselése, egyszerre több kiegészítőt is hordtak az emberek, kiváltképp a gazdagabb rétegek, gondoljunk csak az egyiptomi fáraók, királynők ábrázolására, mindegyiken számos karperec, fülbevaló látható.

Az ékszerek viselése már Krisztus előtt 3000 évvel is elterjedt szokásnak számított.

 

Az akkori ékszerek természetesen sokban különböztek a maiaktól.Az őskorban az ősemberek többnyire az általuk levadászott, majd elfogyasztott állatok csontjaiból készítettek ékszereket, ezért az alapszínűk sárgás volt.

Számukra az ékszerek nem csak esztétikai értékkel bírtak, gyakran jelentést is társítottak hozzá, például a felfűzött fogakból készített nyakláncokról azt tartották, hogy megvédik őket a gonosz szellemektől.

Jellemző volt továbbá a karperecek, valamint a fülbevalók viselése is.

 

Az ókorban az ékszerek alapanyaga az arany lett, ezt számos régészeti lelet támasztja alá.

Az arany azért lett az ókorban igen népszerű alapanyag az ékszerekhez, mert megmunkálása nem volt különösebben nehéz, és szépsége tartósnak bizonyult, sokáig ragyogott és csillogott, ezért az emberek hamar megkedvelték.

Az egyiptomi ásatások során talált ékszerek igen szép számmal találhatók meg a múzeumokban, így meglehetősen alapos betekintést nyerhetünk az akkori „ékszerdivatba”. Az egyiptomiak a leletek tanúsága szerint használtak diadémot, nyakláncokat, karkötőket, fülbevalókat egyaránt.

Ingyenes házhozszállítás

9 000 Ft felett díjmentes szállítás Magyarországon

Széles mosoly garancia
Ha nem tetszik a termékünk 30 napon belül kicseréljük.
Akciós ékszerek
Akciós Ékszerek a hét minden napján ! 

info [kukac] ekszerorias.hu
+36 20 5800 489

Google PageRank