Összehasonlítás

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Házhozszállításban partnerünk az MPL futárszolgálat!

Blog
2014.10.09 13:29

A legfontosabb tudnivalók aranyékszer vásárlásakor

A legfontosabb tudnivalók aranyékszer vásárlásakor

 

Az arany az egyik legkedveltebb nemesfém a világon; egyes kultúrákban a tisztaság, a bőség és a jólét szimbóluma.

Egy aranyékszer ideális viselet lehet hétköznapra és alkalomra egyaránt. Ha magunknak vásárolunk ékszert, érdemes figyelembe vennünk néhány szempontot.

Tisztaság

Egy aranyékszer legfontosabb jellemzői a felhasznált arany tisztasága és súlya, illetve a kidolgozottság. A tisztaságot az ékszeren található fémjel jelöli, mértékegysége a karát.

A kifejezés a görög keration szóból ered, amely szó szerint szarvacskát jelent, és a szentjánoskenyérfa termésének elnevezése.

A magot az ókorban precíziós súlymérésre használták. Mivel a tiszta arany túl puha ahhoz, hogy ékszert készíthessenek belőle, általában ezüsttel, rézzel, nikkellel vagy cinkkel ötvözik, hogy erősebb és keményebb legyen. A leggyakoribb tisztaság a 18, a 22 és a 24 karát. A szám azt mutatja, az anyag hány huszonnegyed része tiszta arany. Egy 24 karátos ékszer tehát 100, azaz pontosabban 99,9 százaléknyi, míg egy 12 karátos 50 százaléknyi aranyat tartalmaz.

 

Kidolgozottság

Egy ékszer árát a felhasznált arany tisztaságán és az ötvözőanyagon kívül a kidolgozás aprólékossága határozza meg. Minél több munkaóra van egy darabban, annál többe kerül.

 

Szín

A tiszta arany színe vörösessárga. Az ékszerek a felhasznált ötvözőanyagtól függően lehetnek sárga, vörös, fehér, rózsaszín, kék, fekete vagy zöld színűek is; sőt, az árnyalatok keveredése is lehetséges. A fehér színt általában ezüst vagy palládium ötvözőfémmel, a rózsaszínt pedig rézzel érik el.

 

Ingyenes házhozszállítás

9 000 Ft felett díjmentes szállítás Magyarországon

Széles mosoly garancia
Ha nem tetszik a termékünk 30 napon belül kicseréljük.
Akciós ékszerek
Akciós Ékszerek a hét minden napján ! 

info [kukac] ekszerorias.hu
+36 20 5800 489

Google PageRank