Összehasonlítás

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Házhozszállításban partnerünk az MPL futárszolgálat!

Blog
2014.10.07 12:29

Egyre népszerűbb az ezüst

Egyre népszerűbb az ezüst

 

 

 

Bár az arany évezredek óta viszi a pálmát az ékszerek között, manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ezüst kiegészítők is.

 

Ennek elsődleges oka, hogy ezek is nagyon szépek, csillogók és fényesek, ugyanakkor jóval olcsóbbak, mint az arany ékszerek, ezért sokkal szélesebb rétegek számára érhetők el. Az is igaz azonban, hogy az ezüst ékszerek gyakrabban okoznak allergiás reakciók, mivel gyakrabban ötvözik őket nikkellel, illetve más fémekkel, nem ritka a ródiumos bevonat sem a csillogás érdekében.

 

 

 

Az ezüst sem a mai kor találmánya, az aranyhoz hasonlóan már az ókorban is nagyon népszerű volt, igaz, ekkor főleg tükröt készítettek belőle eleinte, de nem telt el sok idő, és elkezdték ékszerkészítésre is használni, ezt számos ásatások során talált lelet bizonyítja.

Az ezüst ékszerek esetében is nagy szerepe van a megfelelő és alapos tisztításnak, ugyanis a levegő hatására ezüst-szulfid képződik a felületén, amitől úgy nézhet ki, mintha egyszerűen koszos lenne, így nem árt, ha gondosan tisztítjuk időnként.

 

Az ezüst ékszerek hátránya az arannyal szemben, hogy bizonyos körülmények között nem viselhetjük őket, ugyanis visszafordíthatatlanul károsodhatnak. Így nem szabad például szaunában, strandon és termálvízben hordani, mert elszíneződések keletkeznek a felszínén, amikkel utólag már nem tudunk mit kezdeni.

Különösen bosszantó ez akkor, ha egy számunkra kedves darabbal történik ilyesmi, ezért mindig ügyeljünk rá, hogy ezüst ékszereinket vegyük le, ha ilyen helyeken járunk, nehogy végleg tönkremenjen kedvenc ékszerünk.

 

Ingyenes házhozszállítás

9 000 Ft felett díjmentes szállítás Magyarországon

Széles mosoly garancia
Ha nem tetszik a termékünk 30 napon belül kicseréljük.
Akciós ékszerek
Akciós Ékszerek a hét minden napján ! 

info [kukac] ekszerorias.hu
+36 20 5800 489

Google PageRank