Összehasonlítás

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Házhozszállításban partnerünk az MPL futárszolgálat!

Blog
2014.10.08 13:26

Milyen kő díszíti az ékszert?

Milyen kő díszíti az ékszert?

 

Évszázadok óta bevett szokás, hogy az ékszerészek kővel díszítik a különböző ékszereket. Ezek természetes ásványok, melyek különleges szépségük és időtállóságuk miatt kiérdemelték, hogy különleges helyet foglaljanak el az emberek szívében.

Ékszereket többféle kővel lehet díszíteni, azonban a különböző köveknek jelentésük is van, akár eszerint is megválogathatjuk, hogy melyeket részesítjük előnyben.

 

Az egyik legismertebb, legnépszerűbb, egyúttal talán a legdrágább kő, amit ékszerek díszítéséhez használhatunk a gyémánt, vagyis a „drágakövek királynője”. A gyémánt annyira kemény, hogy még csiszolni is csak másik gyémánt segítségével lehet. Az örökkévalóság szimbóluma, ezért előszeretettel alkalmazzák eljegyzési gyűrűk, esetleg jegygyűrűk díszítésére. Legnépszerűbb változata a tiszta, színtelen drágakő, de létezik rózsaszín, sárga, barna, zöld kék, piros, szürke és fekete gyémánt is.

 

Az élet szimbólumának tekintik a rubintot, ami általában vörös színű, de több árnyalata is létezik a rózsaszíntől egészen a sötétvörösig, a színe attól függ, hogy a kő mennyi krómot és vasat tartalmaz. Az asztrológiában a rák, a kos, a skorpió és a nyilas köve, így ha hiszünk az ilyesmiben, ezen jegyek szülötteiként bátran viselhetjük.

 

Egészen különleges kő az opál, ami a hagyomány szerint a reményt szimbolizálja. Érdekessége, hogy vizet tartalmaz, több színárnyalatban is találkozhatunk vele. Szivárványos csillogása abból ered, hogy a fényt színeire bontja szét. Régebben a művészek, zenészek drágakövének tartották, az asztrológiában a szűz, a nyilas és a halak jegyhez kötik.

Ingyenes házhozszállítás

9 000 Ft felett díjmentes szállítás Magyarországon

Széles mosoly garancia
Ha nem tetszik a termékünk 30 napon belül kicseréljük.
Akciós ékszerek
Akciós Ékszerek a hét minden napján ! 

info [kukac] ekszerorias.hu
+36 20 5800 489

Google PageRank