Összehasonlítás

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Házhozszállításban partnerünk az MPL futárszolgálat!

Blog
2014.10.09 13:59

Nem mai találmány a testékszer

Nem mai találmány a testékszer


Ékszerek alatt legtöbben a nyakláncokat és a fülbevalókat, karkötőket, gyűrűket értjük, azonban ebbe a kategóriába tartoznak a testékszerek, ismertebb nevükön a piercingek is, melyek napjainkban főleg a fiatalok körében elterjedtek.
Néhány évvel ezelőtt még sokan ferde szemmel néztek a piercinget viselőkre, manapság azonban szinte teljesen természetesnek számít, senkinek nem szúr szemet, mivel lassacskán divat lett belőle.

 

A testékszerek mindennek ellenére nem a modern kor vívmányai, sőt, évezredes hagyományai vannak. Bár napjainkban leginkább csak esztétikai okokból díszítjük a testünket ezekkel a kiegészítőkkel, régebben a piercingeknek jelentésük is volt, illetve egyes, civilizációtól távol élő törzseknél még ma is van: kifejezheti az ékszert viselő egyén rangját, szerepét, de az is lehetséges, hogy egy törzs tagjai így fejezik ki azt, hogy egy néphez tartoznak.

 

A civilizált világban a piercingeket ma gyakorlatilag bárhol viselhetjük a testünkön. Leggyakrabban az orrot és a köldököt díszítik ilyen kiegészítőkkel, de nem ritka az sem, hogy valaki több fülbevalót hordjon a fül különböző pontjain, illetve gyakori még a szemöldökben és az ajakban is, ahol tetszőlegesen hordható bármilyen ékszer: egyenes szárú, karika, esetleg patkó alakú. Sokan viselnek nyelvpiercinget is, de egyre többen kérnek az erre szakosodott szalonokban extrém, egyéni testékszereket is. 

 

Bár a piercingek viselése viszonylag elfogadott, azért ha valamilyen formális rendezvényen kell megjelennünk, és feltűnő helyen hordunk testékszert, nem árt, ha kivesszük, mert sokan még mindig előítéletesek az ilyet viselőkkel szemben.

 

Ingyenes házhozszállítás

9 000 Ft felett díjmentes szállítás Magyarországon

Széles mosoly garancia
Ha nem tetszik a termékünk 30 napon belül kicseréljük.
Akciós ékszerek
Akciós Ékszerek a hét minden napján ! 

info [kukac] ekszerorias.hu
+36 20 5800 489

Google PageRank