Összehasonlítás

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Házhozszállításban partnerünk az MPL futárszolgálat!

Blog
2014.10.08 11:45

Színes gyémántok – a természet csodái

Színes gyémántok – a természet csodái

 

 

 

Sokan csak a klasszikus, fehér gyémántot ismerik, azonban az utóbbi időkben egyre népszerűbbek színes társaik. Az olyan sztárok, mint J. Lo, Beyonce és Kate Hudson imádják őket, nem véletlenül – igazi ritkaságok, ám hihetetlenül borsos áron kell megfizetni.

 

A csinos színeskék már olyan szexszimbólumok repertoárjában jelen voltak, mint Elizabeth Taylor, vagy Marilyn Monroe.

 

 

A természetben igazi ritkaságoknak számítanak, és egyes adatok szerint  10 000 karátnyi csiszolt gyémántból kevesebb, mint egy karátnyi színes példány kerül ki. Piaci áruk ezért változatlanul magas, egyes darabok esetében pedig akár rohamosan növekedhet is. Tulajdonosaik sokszor nem is abból a célból áldoznak egy ilyen ritkaságra, hogy egyszerűen csak öltözködésüket színesítsék vagy ruhatárukat, sokkal inkább azért, hogy birtokukban legyen egy igazi kuriózum és természeti csoda.

A színek legtöbb árnyalatában előfordulnak a kövek, és egyik sem lehet teljesen olyan, mint egy másik. Elég annyit elárulni, hogy 12 alapszín, 90 árnyalat, és 9 intenzitási szint alapján határozzák meg értéküket, ezekből a tulajdonságokból pedig rengeteg színkombináció meghatározható.

Mindegyik színes gyémánt egyedi ritkaság, azonban vannak, amelyek még a többi közül is kiemelkednek. Vegyük például a piros darabokat – sok ékszerész még életében nem találkozott piros gyémánttal, bár már évtizedek óta dolgozik a szakmájában, annyira ritka jelenség. Hasonló a helyzet a lila, violett színekkel.

 

 

 

A zöld és kék gyémántok is hasonlóan ritkák. Különlegességek a „kaméleon” gyémántok, melyek fény vagy hő hatására képesek színt változtatni.

Tudományos magyarázatot még nem sikerült találni a jelenségre. A legnépszerűbb színes kövek a sárga (kanári) és a pink.

És hogy hogyan öltik fel a pompás színeket a kődarabkák? Színüket a különböző nyomelemeknek köszönhetik. A nitrogén hatására jönnek létre például a sárga, vagy narancs kövek, a bór felelős a kék árnyalatért, a hidrogén a liláért,az évmilliókig tartó radioaktív sugárzás pedig zölddé varázsolhatja. Bár hamisan is előállíthatóak a színek, jóval kevesebbet érnek, és nem érnek fel a természet értékével.

Ingyenes házhozszállítás

9 000 Ft felett díjmentes szállítás Magyarországon

Széles mosoly garancia
Ha nem tetszik a termékünk 30 napon belül kicseréljük.
Akciós ékszerek
Akciós Ékszerek a hét minden napján ! 

info [kukac] ekszerorias.hu
+36 20 5800 489

Google PageRank