Összehasonlítás

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Házhozszállításban partnerünk az MPL futárszolgálat!

Blog
2014.10.08 14:00

Több tényező befolyásolja az ékszerek árát

Több tényező befolyásolja az ékszerek árát

 

 

Az ékszerek az emberek fejében hagyományosan drága tárgyakként élnek: legtöbben aranyra és drágakövekre gondolunk, ha az ékszer szót halljuk, annak ellenére is, hogy mi magunk is viselünk ékszereket, ami legtöbbünk esetében nem került egy vagyonba.

Tény, hogy vannak több milliót, netán milliárdokat érő ékszerek is, a legtöbb azonban néhány ezer, esetleg néhány száz forintért beszerezhető, így mindenki számára hozzáférhető.

Szó sincs arról, hogy ezek csúnyábbak lennének, mint drága társaik, sőt, sokszor épp olyan szépek.

Az ékszerek árát befolyásolja például a kő, amivel díszítik: egy gyémántot tartalmazó ékszer nyilván jóval többe kerül, mintha hamis kő lenne benne, persze gyémánt és gyémánt között is vannak különbségek – minél tisztább a gyémánt, annál többe fog kerülni az ékszer, amit díszítenek vele.

Éppen ezért a drágaköveket gyakran pótolják üveggel, cirkóniával, esetleg kristállyal, amik hasonlítanak ugyan az eredetire, de hozzáértő szemnek egyértelmű, hogy nem igaziak. A laikusokat ez többnyire nem zavarja, a legtöbb ember számára csak az ékszer szépsége számít.

 

Szintén befolyásolja az árat az, hogy miből van az ékszer. Drágábbak közé tartozik az arany, illetve a fehérarany, de nagyon kedvelt manapság a jóval olcsóbb ezüst, és a még annál is olcsóbb nemesacél is. Látványra nem sok különbség van ezek között az anyagok között, értékre annál inkább. Természetesen az arany ékszerek ára is függ az arany tisztaságától, de ugyanez igaz az ezüstre is. Az elkészítés módja sem utolsó szempont, ez is hatással lehet a kész ékszer árára.

Ingyenes házhozszállítás

9 000 Ft felett díjmentes szállítás Magyarországon

Széles mosoly garancia
Ha nem tetszik a termékünk 30 napon belül kicseréljük.
Akciós ékszerek
Akciós Ékszerek a hét minden napján ! 

info [kukac] ekszerorias.hu
+36 20 5800 489

Google PageRank